Tips voor op de glamping

Tips voor een onvergetelijke glamping ervaring

Je hebt de beslissing gemaakt om te gaan glampen en nu sta je voor de uitdaging om jouw trip onvergetelijk te maken. In dit artikel geven wij jou tips en tricks om jouw glamping ervaring naar het volgende level te tillen.

Kies voor de juiste accommodatie

Een belangrijke factor voor een geslaagde glamping ervaring is de keuze van de accommodatie. Ga op zoek naar luxe tenten, dome’s of boomhutten die zijn ingericht met alle nodige voorzieningen zoals een comfortabel bed en privé sanitair. Denk hierbij niet alleen aan de standaard faciliteiten, maar kijk ook naar bijvoorbeeld een buitenkeuken met BBQ, een hottub of buitendouche.

Ga je met kinderen dan is het aanwezig zijn van diverse kinder-activiteiten een must voor een ontspannen glamping in Frankrijk ervaring. Kijk of er animatie is of een kids club. Ook de grootte van de accommodatie kan meespelen, wil je een kleine glamping of juist een grote met veel staanplekken en mogelijkheden. Alles is mogelijk dus bereid je goed voor om optimaal te genieten van jouw glamping in Frankrijk.

Maak gebruik van de natuur

Tijdens jouw glamping trip draait het om de natuurbeleving. Ga op ontdekkingstocht door de omgeving en maak gebruik van de natuurlijke elementen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de vuurschaal om marshmallows te roosteren of om samen naar een prachtige zonsondergang te kijken. Maak een boswandeling in de ochtend of ga zwemmen in het meertje vlakbij jouw verblijf. De natuur biedt talloze mogelijkheden voor unieke belevenissen.

Neem de tijd voor Quality time

Een glamping ervaring biedt de perfecte mogelijkheid om tijd door te brengen met dierbaren zonder de afleiding van het dagelijkse leven. Maak gebruik van deze mogelijkheid en neem de tijd voor quality time. Speel gezelschapsspelletjes, kook samen of kijk in de avonduren een film.

Maak een plan van aanpak

Door van te voren een plan te maken, voorkom je dat je ter plaatse niet weet wat je wilt doen. Maak bijvoorbeeld een lijstje met activiteiten die je graag wilt ondernemen of plekken die je wilt bezoeken. Het geeft rust als je van te voren al een idee hebt van wat je kunt gaan doen en je zo optimaal kunt genieten van jouw glamping trip.

Investeer in comfortabele kleding en schoeisel

Tijdens een glamping ervaring kan het weer omslaan, wat betekent dat je voorbereid moet zijn op verschillende weersomstandigheden. Investeer daarom in comfortabele kleding en schoeisel zoals laarzen en regenjassen. Ook wanneer je ervoor kiest om tijdens de nacht naar buiten te gaan of te gaan wandelen, is het fijn om passende kleding en schoenen bij te hebben.

Laat digitale apparaten thuis

Een belangrijk onderdeel van glamping is het loslaten van de dagelijkse sleur en het verbreken van de relatie met digitale apparaten. Laat daarom zoveel mogelijk digitale apparaten thuis en focus op de natuurbeleving. Je zal versteld staan hoeveel impact dit kan hebben op jouw welzijn en gezondheid.

Met deze tips ben jij goed voorbereid op een onvergetelijke glamping ervaring. Vergeet niet om te investeren in luxe accommodaties, de natuur te verkennen, quality time te nemen, een plan van aanpak te maken en comfortabele kleding mee te nemen. Zo is het tijd om te genieten van jouw glamping trip!

De beste glampingdeals

Vacanceselect
1. Vacanceselect.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Europarcs
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
Natuurhuisje
3. Natuurhuisje.nl
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Recent toegevoegd

Inhoudsopgave